| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuru Fasulyeli Mantı | 
 
  | 
asu-man 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27561 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2008 
3,233 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
3 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı su
 
4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
8 su bardağı tavuk suyu
 
3 su bardağı su
 
3 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
 
 
Yapılışı:
 
Hamuru hazırlamak için yumurta, un, yarım su bardağı su ve tuzu bir kapta yoğurup, 10 dk. bekletin. Ayrı bir yerde haşlanmış fasulyeyi tuz ve karabiberle birlikte robottan geçirin. Hamurdan iri parçalar koparın. Tepsi büyüklüğünde ve yarım milimetre kalınlığında açın. Önce boylamasına sonra enlemesine küçük kareler oluşturacak biçimde kesin. Ortalarına hazırladığınız fasulye püresini koyun. Dört kenarını birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 dereceli fırında hafifçe pembeleştirin. Daka sonra kaynayan tavuk suyunda haşlayın. Servis tabağına alın. Önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu mantının üzerine gezdirin. Biberi yağda yakıp, yoğurtlu mantının üzerine gezdirip, servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "sesli" tarafından gönderildi. 02.07.2018
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuru Fasulyeli Mantı Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |