500 gram iri kuru fasulye
1/2 tatlı kaşığı çuşka biberi ya da kırmızıbiber
1 su bardağı zeytinyağı
4 adet iri soğan, ince kıyılmış
9 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1) Fasulyeyi akşamdan temizleyip bol suda ıslayınız.
2) Sabahleyin fasulyenin üzerini 2 parmak kapatıncaya kadar su doldurup kapağı kapatıp, orta ateşte 30 dakika haşlamaya bırakınız.
3) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Soğanı ilâve edip pembe bir renk alıncaya kadar kavurup kırmızıbiberini ilâve ederek 1-2 dakika kavurunuz.
4) Sonra suyunu, tuzunu ve süzdürülmüş fasulyeyi ilâve edip ağır ateşte 3 saat pişiriniz. Ateşten alıp servis yapınız.
Not: Bu fasulyeyi, sıcak, ılık ve soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
|