Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cezayir Yemekleri > Kuru Erikli Tajin (Fas) (1 adet - 20,133 defa bakıldı)

Kuru Erikli Tajin (Fas)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Cezayir Yemekleri
Fas Yemekleri
Filistin Yemekleri
Irak Yemekleri
Lübnan Yemekleri
Mısır Yemekleri
Suriye Yemekleri
Tunus Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuru Erikli Tajin (Fas)

Bayram Tunç
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.12.2015
Mesajlar: 27
Şehir: Kacaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc113155
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2015
3,144 defa indirildi / yazdırıldı




4 yemek kaşığı tereyağı
1 kg dana veya kuzu, büyük parçalar halinde kesilmiş( 6-7 cm)
2 orta boy soğan, rendelenmiş ya da çok ince kıyılmış
2 diş İnce doğranmış veya ezilmiş sarımsak
3/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zencefil
1.2 çay kaşığı safran
1.2 çay kaşığı zerdeçal
2 çubuk tarçın
2.5 bardak su
1 buket halinde birbirine bağlı Salantro (Taze kişniş, Maydanoz)
1.4 kg kuru erik
1 çorba kaşığı bal
2 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çorba kaşığı susam (isteğe bağlı)
1 avuç kavrulmuş badem (isteğe bağlı)

Tencere’ye tereyağını koyup soğan, sarımsak, baharatlar ile eti karıştırın. Orta ateşte etin rengi dönene kadar bir kaç dakika karıştırın. 2,5 bardak su ve kişniş demetini ekleyin. Yüksek ateşte biraz kaynatın, sonra etler pişene kadar ocağın altını orta ateşe alın. (Eğer et hala pişmemiş ve su çok azalmışsa az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz). Arada sırada karıştırarak karamelize edin.
Et pişerken, küçük bir tencereye erikleri koyun, üstünü kaplatacak kadar su ekleyin. Erik oldukça yumuşayıncaya kadar, kapağı kısmen kapalı şekilde orta ateşte pişirin. (Bu ne kadar sürer, eriğin cinsine bağlı olarak değişebilir, ancak ortalama süre 15 ila 30 dakikadır). Pişmiş olan etin suyundan 1/2 bardak alıp eriğin üzerine döküp, karıştırın. Ardından bal, şeker ve toz tarçını da ekleyip 10 dk daha pişirin. Ya da kalın bir şurup oluşturana kadar.
Güzel büyük bir tabağa (içinden tarçın çubuklarını ve kişniş demetini çıkarttıktan sonra) eti boşaltın ve üzerine erik şurubunu yayın. İstenirse garnitür olarak üzerine kızarmış badem ve/veya susam ile servis yapabilirsiniz.







Kuru Erikli Tajin (Fas) Tarifleri Cezayir Yemekleri



(1 adet Kuru Erikli Tajin (Fas) 20,133 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort