| 
 | 
| Kuru Erik Tatlısı (Tokat) | 
|  | samiye baykal Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.04.2014
 Mesajlar: 33
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc129010 Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2017
 2,057 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 500 gr kuru erik
 2 su bardağı toz şeker
 Su
 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
 
 Erikleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerlerine bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Erikler iyice yumuşayıncaya kadar 10 dakika boyunca (tencerenin kapağı kapalı olarak) pişirin. Yumuşadıktan sonra şekeri ekleyin ve 7 dakika daha pişirin. Şeker ilavesinden sonra kaynatmaya devam edin. Tatlının suyu şurup kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine ceviz dökerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |