3 su bardağı pilavlık bulgur
 
10 adet kuru domates
 
15 adet küçük boy mantar
 
2 adet soğan
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
3 su bardağı et suyu
 
Yarım su bardağı kapari
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
 
Kuru domates ve mantarı dilimleyin. Kuru domatesi 15 dakika ılık suda bekletip, süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine mantarı ekleyin ve birlikte bir-iki dakika daha kavurun. Ocağı kısıp üzerine bulguru ekleyin. 2-3 dakika karıştırarak kavurun ve salçaları katın. Bir-iki dakika karıştırdıktan sonra 3 su bardağı sıcak et suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp, kuru domates, kapari, tuz, karabiber ve kimyon katın. Tencerenin kapağını kapatıp, pilav suyunu tamamen çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp, tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 |