1 paket penne makarnası
 
10 adet kurutulmuş domates
 
4 sap frenk soğanı (yoksa yeşil soğan)
 
1 çay kaşığı fesleğen
 
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
3 diş sarımsak
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates püresi
 
 
Kurutulmuş domatesleri 1 saat sıcak suda bekletin. Tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Dövülmüş sarımsak ve kurutulmuş domatesi 3 dakika soteleyin. İnce kıyılmış Frenk soğanı ya da yeşil soğan, 2 bardak su, karabiber ve tuz koyun. Kısık ateşte sosu 15 dakika pişirin.
 
Büyük bir tencereye su doldurun. İçine tuz koyup kaynatın. Kaynayan suya makarnaları atıp 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün. Hazırladığınız sosu makarna tenceresine dökün. Kısık ateşte, sos makarnaya iyice karışana kadar karıştırıp sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 |