1 kg patates
 
350 gr mantar
 
4 diş sarımsak
 
1/2 demet maydanoz
 
3 sap biberiye
 
100 gr kurutulmuş domates
 
karabiber
 
tuz
 
zeytinyağı
 
 
Patatesleri tuzlu suda kabuklu olarak sert kalacak şekilde haşlayın. Soğumaya bırakın ve sonra kabuklarını soyun, ince dilimleyin. Mantarları ayıklayın ve onları da ince dilimleyin. Biberiye yapraklarını saplarından ayırın. Maydanoz yapraklarını iri kıyın. Sarmısağı soyun, ufak parçalara kesin. Kurutulmuş domatesleri 1 cm büyüklüğünde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırdıktan sonra patates dilimlerini ara sıra çevirerek kızartın. Sonra mantar, sarımsak parçaları, kurutulmuş domates ve biberiyeyi ilave edin, kısa bir süre kızartın.  Karabiber ve tuz ile tatlandıırn. Maydanoz ile karıştırın ve bekletmeden servis yapın.
  
 |