| 
 
 
 | 
Kuru Börülce Salatası | 
  | 
nazire abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147339 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2019 
734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
3 su bardağı haşlanmış börülce
 
1/2 bağ maydanoz
 
1/2 bağ dereotu
 
1/2 bağ taze nane
 
15-20 adet kornişon turşu
 
2 adet kırmızı dolmalık biber
 
1 adet sarı dolmalık biber
 
2 avuç ceviz
 
Sosu için
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1/2 adet limon suyu
 
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Börülcelere bir gece önce üzerini geçecek kadar su ekleyin ve bekletin. Sabah kalan suyunu dökün ve tencereye alın. Üzerine iki parmak geçecek şekilde su ekleyin ve haşlayın. Börülceler haşlanıp soğuyunca diğer malzemeleri küçük küçük doğrayın ve börülcelerle birleştirin. Sosunu ekleyip karıştırın, ardından servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kuru Börülce Salatası | 
  | 
mevsim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.03.2020 
Mesajlar: 46 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149108 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2020 
407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kuru börülce
 
4 dal taze soğan
 
2 adet közlenmiş kırmızı biber
 
5 adet kornişon turşu
 
Bir tutam dereotu
 
Bir tutam maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
1 adet limon veya nar ekşisi
 
 
Börülceleri bir akşam önceden ıslatın.
 
Ertesi gün sularını süzüp haşlayın.
 
Haşlama suyunu süzüp soğumaya bırakın.
 
Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
 
Kırmızı biber ve kornişon turşuyu da küp küp doğrayın.
 
Bütün malzemeleri karıştırma kabına alın.
 
Üzerine zeytinyağı, tuz, limon suyu veya nar ekşisi ilave karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Kuru Börülce Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159069 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2021 
280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kuru börülce
 
4 dal taze soğan
 
1 adet kapya biberi
 
Yarım demet maydanoz
 
Çeyrek demet dereotu
 
5-6 adet kornişon turşu
 
2 adet limon
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Sumak
 
Tuz
 
 
Börülceleri bir akşam önceden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzüp haşlayın.
 
Biber ve kornişon turşuları küp şeklinde doğrayın.
 
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
 
Haşlanan börülcelerin suyunu süzüp bir kaseye alın.
 
Üzerine de tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
 
Zeytinyağı, limon suyu, sumak ve tuzu da salataya ilave edin.
 
 
 
  
 | 
Kuru Börülce Salatası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161535 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2021 
549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kuru börülce
 
Yarım demet maydanoz
 
4 dal taze soğan
 
Çeyrek demet dereotu
 
1 tane kırmızı dolmalık biber
 
5 tane kornişon turşu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
Sumak
 
Tuz
 
 
Öncelikle börülceleri 1 gece önceden ıslatın.
 
Sonrasında sularını süzerek haşlayın.
 
Haşlama suyunu süzün ve limon suyu eklediğiniz suda yeniden süzün.
 
Biber ve turşuları küp küp doğrayın.
 
Dereotu, maydanoz ve taze soğanı da doğrayın.
 
Börülceleri süzerek tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
 
Ardından zeytinyağı, limon suyu, sumağı ve tuzu ekleyin.
 
Salatanızı servis edin.
 
 
 
  
 | 
Börülce Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164142 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022 
264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Börülce ( 1 su bardağı )
 
Maydanoz
 
Mısır
 
Turşu (4-5 adet kornişon)
 
Taze soğan (5-6 adet)
 
Kapya biber (1 adet)
 
Dereotu
 
Limon
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Bir gece önceden börülceyi bir tasta ıslatıyoruz.
 
Sabah düdüklü tencerede 15 dakika tutup suyunu süzüyoruz.
 
Çukur bir kapta biraz mısır, doğranmış dereotu ve maydanoz, taze soğan, ufak ufak kesilmiş kapya biber, minik doğranmış turşu
 
bir de börülcelerimiz eklenir. Arzu ettiğimiz kadar da zeytinyağı, limon ve tuz karışımı sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
 
Daha sonra servis tabağına alıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kuru Börülce Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175504 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2023 
375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kuru börülce
 
1 demet maydanoz
 
1 demet taze nane
 
1 demet dereotu
 
15-20 adet kornişon turşu
 
3-4 adet kırmızı köz biber
 
2 avuç ceviz
 
3 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 limonun suyu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Deniz tuzu (yoksa normal tuz)
 
 
Öncelikle börülceleri yukarıda tarif ettiğimiz şekilde haşlayın. O esnada maydanoz, dereotu ve taze naneyi ince ince kıyın. Yeşillik miktarını arzuya göre yarımşar demete de indirebilirsiniz. Kornişon turşuları da küçük küçük doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberleri küçük kareler halinde doğrayın. Sosu için zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Cevizleri el yordamıyla parçalayın. Bundan sonrası işin en keyifli kısmı; haşlanan ve süzülen börülceleri biraz soğuttuktan sonra kornişon turşu, közlenmiş biberler, ceviz ve sosla bir araya getirip güzelce karıştırın. Daha sonra ince ince kıydığınız yeşillikleri de ekleyip tekrar karıştırın ve servise hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |