| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuru Biberli Mantı | 
 
  | 
seçin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2015 
Mesajlar: 53 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112430 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2015 
1,708 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
THY Skylife
 
 
1/2 kg. Un
 
200 ml. Su
 
350 gr. Dana kıyma
 
2 adet soğan (ince kıyılmış)
 
Karabiber 
 
Tuz
 
Biber Sosu için:
 
10 adet kuru acı biber
 
1 yemek kaşığı bal
 
1 yemek kaşığı sirke
 
Tuz
 
 
Hamur için; un tuzla birlikte elenir. Ortası açılıp su ilave edilerek iyice yoğrulur ve katı bir hamur elde edilir. Üstü kapatılarak 30 dakika dinlendirilir.
 
Kıyma soğan, karabiber ve tuzla yoğrulur.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesilir ve 10 cm. çapında açılır. İçine harç konulur ve hamurun kenarlarından pililer yapılarak toparlanır.
 
Buhar tenceresinde 7-8 dakika pişirilir.
 
Biber sosu için; Kuru biberler ılık suda 30 dakika bekletilir. Suyu sıkıldıktan sonra havanda dövülür macun haline getirilir. Bal karıştırıldıktan sonra en son çok az tuz ve sirke ilave edilerek sunulur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuru Biberli Mantı Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |