| 
 
 Ümit Güneysu
 
 250 gr asma yaprağı
 250 gr kalın çekilmiş kıyma
 1 çay bardağı buğday yarması
 Kuru bakla (etten biraz fazla)
 1 kuru soğan
 Nane
 1,5-2 bardak su
 Tuz
 Bolca ince kıyılmış maydanoz
 Pişirme suyu için kaburga kemikleri
 
 Sıcak suda bekletilip kabukları soyulan bakla ince ince doğranır.
 Diğer bütün malzemelerle karıştırılıp yeteri kadar suyla harç elde edilir, yapraklar sarılır.
 Güvecin altına kaburga kemikleri, üstüne de yaprak yerleştirilir.
 Sarılan dolmalar dizilip üzerine bir ağırlık koyularak kapağı kapatılır.
 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir.
 Yanında sade ya da sarımsaklı süzme manda yoğurduyla servis edilir.
 
 
  
 
 |