| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuru Baklalı Pilav | 
 
  | 
iz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73493 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2012 
1,809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı kuru bakla
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 soğan
 
Yarım demet dereotu
 
1 limon
 
 
Baklaları akşamdan suya koyup ıslatın. Sonra süzüp yıkayın. Pilavı pişireceğiniz tencerede zeytinyağı ve rendelenmiş soğanı 5 dakika kavurup içine baklaları atın ve kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinçleri de üzerine ilave edin. Şekerini, tuzunu ve limon suyunu da ekleyip suyunu verin. Üzerini geçinceye kadar su döküp kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. Daha sonra kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. 10 dakika kadar demlenince servis tabaklarına alıp ikram edin. Bu pilavı soğuk olarak ta ikram edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuru Baklalı Pilav Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |