2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 su bardağı kuru bakla içi
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
6 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı salça
 
4 su bardağı su
 
karabiber
 
tuz
 
 
Bakla düdüklü tencerede haşlanıp bir kenara ayrılır. Soğan ince kıyılır, yağda kavrulur, salça katılır, yıkanmış bulgur eklenir, 2 - 3 dakika daha kavrulur. Üzerine haşlanmış iç bakla, tuz, karabiber ve su sonur, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte 15 - 20 dakika pişirilir. Yarım saat dinlendirildikten sonra sofraya getirilir.
 
 
 ML® Kuru Baklalı Bulgur Pilavı için tıklayın
 
 
  
 |