Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bursa Yemekleri > Kurkuk Dolması (Kocaeli) (1 adet - 3,429 defa bakıldı)

Kurkuk Dolması (Kocaeli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kurkuk Dolması (Kocaeli)

kapya
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc138675
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2018
503 defa indirildi / yazdırıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Ilıştıra yaprağı 1 kilogram
Bulgur ½ kilogram
Sıvı yağ ½ çay bardağı
Soğan 1 adet
Tuz 1 yemek kaşığı
Kırmızıbiber 1 çay kaşığı
Su 2 su bardağı
Dartı/yoğurt kaymağı 1 yemek kaşığı
Domates (isteğe göre 2-3 adet
Baharat (isteğe göre) 1 tatlı kaşığı

Geniş bir kap içine alınan bulgur 2 bardak su ilave edilip, üzeri kapatılarak bir kenara alınır.
Ilıştıra yaprakları yıkanıp temizlendikten sonra 20-30 dakika güneşlenmesi için bırakılır. Soğanlar ince doğranır. Doğranan bu soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Sonra tuzu koyulur.
1 bardak su ilavesiyle hazırlanan karışım 4-5 dakika kaynatılır.
Şişen bulgurun içine isteğe göre, nane ve maydanoz katılır. Ardından hazırladığımız soğanlar bulgura ilave edilerek harmanlanır. Güneşlenen yaprakların üzerine hazırlanan bulgur kaşık yardımıyla koyulur. Silindir şeklinde sarılır.
Bu işlem yapraklar bitinceye dek devam eder. Hazırlanan sarmalar tencereye üst üste gelecek şekilde iki sıra dizilir. Dartı dökülüp yayılır.
Yine üzerine iki sıra dolma dizilir ve bitinceye kadar bu işlem devam eder. Normal ateşte 2 bardak su ilavesiyle 1,5 saat pişmeye bırakılır.
Küçük bir tavada yarım çay bardağı yağ ile tuz kızdırılır. Kırmızıbiber de kızmış yağa katılır ve hazırlanan bu karışım dolmanın üzerine yayılarak dökülür. 5 dakika kaynatıp ateşten indirilir.
Ardından dolmalar servise hazırdır.

Not: İsteğe göre yarım kilogram kıyma da dolma içine ilave edilebilir.







Kurkuk Dolması (Kocaeli) Tarifleri Bursa Yemekleri



(1 adet Kurkuk Dolması (Kocaeli) 3,429 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort