|
|
Kurdela Tatlısı |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4016
Gönderme Tarihi: 23.May.2006
2,606 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 Yumurta
1 Çay Fincani Süt
1 Çay Fincani Nisasta
5 Çay Fincani Un
1 Çorba Kasigi Siviyag
1 Çorba Kasigi Sirke
100 gr Çekilmis Antepfistigi
2 Su Bardagi Siviyag
1 Tutam Tuz
SERBET IÇIN
2.5 Su Bardagi Tozseker
2 Su Bardagi Su
2 Damla Limon Suyu
YAPILIŞI
Unun ortasini havuz gibi açarak, süt, yumurta, yag, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yogurun. Hazirladiginiz hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra bes parçaya bölün. Her parçayi hafifçe yassilatarak üzerine nisasta serpin. Yufka inceliginde açin. Hamura kare sekli vermek için çevresindeki fazlaliklari kesin. Kare seklindeki hamuru büzün. Esit araliklarla, istediginiz büyüklükte, fiyonk sekline gelecek biçimde ortalarindan sikin ve kesin. Fiyonk seklindeki hamurlari kizgin yagda kizartin. Peçete serilmis tabagina alin. Diger tarafta seker ve su ile serbeti kaynatin. Limon suyunu ilave edin. Soguduktan sonra kizaran hamurlari serbete batirin. Antepfistigina bulayip servis yapin.
|
|
Kurdela Tatlısı Tarifleri Güllaç Tarifleri
|
|