| 
 
 
 | 
Kürdan Tatlı | 
  | 
Güzellik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 76
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4015 
Gönderme Tarihi: 23.May.2006 
2,928 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 adet yufka
 
1 paket kürdan
 
1 bardak sivi yag
 
1 su bardagi seker
 
1 su bardagi su
 
Çeyrek limon (suyu)
 
 
YAPILIŞI
 
Sekeri ve suyu kaynatin. Serbet kivamini alinca içine limon suyunu ilave edin. Bir dakika daha kaynatin. Atesten alip vanilyayi ilave edin. sogumaya birakin. Bir yufkayi ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafindan baslayarak gevsekçe rulo halinda sarin. 3 cm genisliginde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batirin. Kizdirilmis çiçek yaginda kizartin. Hemen iyice sogutulmus serbete atin. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagina alip servise sunun.
 
 
Not: Serbetin soguk olmasi tatlinin çitir olmasini saglar. Yufkanin gevsek sarilmasi tatlinin hamur olmasini engeller.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |