Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
1 kilo patlıcan 
 
1 kilo kıyma 
 
Yarım kilo domates 
 
Yarım kilo biber 
 
Kıyma harcı ( yeterince soğan, sarımsak, baharat, galeta unu, yumurta) 
 
2 yemek kaşığı salça
 
Tuz 
 
 
 
Kıyma harcı hazırlanıp, köfte yoğrulur. Patlıcanlar uzun şerit halinde kesilip tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletilir. Bu arada köfteler kızartılıp bir kaba alınır. Patlıcanlarda kızartılır ve fazla yağı kağıt havlu ile alınır. İki dilim patlıcan artı şeklinde üst üste konulur ve ortasına köfte koyulup kenarları kapatılır. Üzerine bir dilim halka domates ve biber de koyularak kürdan batırılır. Salça sulandırılıp üzerine dökülür ve tepsi fırına verilir. Sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 
  
 |