| 
 
 
 | 
KURABİYE USULÜ ÇAVDAR EKMEĞİ | 
  | 
canay kurt 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2009 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44762 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2009 
1,910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
50 gram margarin
 
50 gram maya
 
1 yemek kaşığı tuz
 
4 bardak çavdar unu
 
2.5 bardak süt
 
1/2 bardak şurup
 
1 yemek kaşığı çörekotu
 
9 bardak sade un
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Margarini eritip üzerine sütü dökün. Ilınmasını bekledikten sonra mayayı, tuzu, şurubu ve çörek otunu ekleyin. Maya eriyinceye kadar karıştırın. Çavdar ununu ve sade unun 4 bardağını ekleyin. Hamuru yoğururken kalan unu da ekleyin. 30 dakika dinlendirin. Tepsiyi yağlayıp karelere ayırdığınız hamuru buraya yerleştirin. 30 dakika dinlendirin. Fırını 225 derece ısıtın. Ekmeği 20 dakika fırının tam ortasında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |