400 gram çilek
3,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı patates nişastası
1 su bardağı krem şanti
6-7 parça hazır susamlı krokan
1-2 parça hazır antepfıstıklı krokan
4-5 çorba kaşığı bal
Süt, toz şeker, damla sakızı, un ve nişastayı derin bir tencereye alıp, karıştırarak pişirin. Kıvamlı bir hal alınca, 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebiyi karıştırarak soğutun. Krem şanti ekleyip, çırpın. Çilekleri temizleyip doğrayın. Muhallebinin yarısını kuplara veya bardaklara pay edin. Üzerlerine doğranmış çileklerin yarısını ve susamlı antepfıstıklı krokanların yarısını yerleştirin. Kalan muhallebiyi üzerlerine paylaştırın. Kalan çilek, susamlı-antep fıstıklı krokanla süsleyin. Bal döküp servis yapın.
|