Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Antalya Yemekleri > Künefe (Hatay) (21 adet - 4,210,097 defa bakıldı)

Künefe (Hatay)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Künefe (Hatay)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185380
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2025
91 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

Tatlı için:
300 g tel kadayıf
150 g tuzsuz künefe peyniri (bulamazsanız tuzsuz dil peyniri de kullanabilirsiniz)
100 g tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Servis için:
Toz Antepfıstığı

Şeker ve suyu bir tencereye alın.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.
Ocaktan almadan hemen önce birkaç damla limon suyu ekleyin.
Şerbetinizi soğumaya bırakın.
Tel kadayıfı ince ince doğrayın.
Eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı kadayıfın üzerine dökün, iyice harmanlayın.
Kadayıfın yarısını yuvarlak bir tepsiye ya da künefe tavasına bastırarak yayın.
Kadayıfın üzerine ince dilimlenmiş peyniri düzgün şekilde yerleştirin.
Kalan kadayıfı da peynirin üstüne kapatıp bastırın.
Orta ateşte, her iki tarafı da eşit kızaracak şekilde çevirerek pişirin.
(Eğer künefe tavası yoksa, tavayı bir tabak yardımıyla çevirip diğer tarafını da pişirebilirsiniz.)
Künefe sıcakken, soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Üzerine Antep fıstığı serpip sıcak servis yapın.







Künefe (Hatay) Tarifleri Antalya Yemekleri



(21 adet Künefe (Hatay) 4,210,097 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası