|
|
Kumru |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113880
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2016
1,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g un
1/2 paket kuru maya
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
1 kase susam
İçi için;
125 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK
125 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM
100 g kaşar peyniri
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 Karıştırma kabının içine unu alın. Mayayı, tuzu ve tozşekeri ekleyin ve karıştırın.
2 Sütü, sıvıyağı ve alabildiği kadar suyu ekleyin. Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.
3 Hamurlara kumru şekli verin, üzerine süt sürerek bolca susama bulayın.
4 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra çıkartın ve 180 derecelik fırına koyarak pişirin.
5 İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin.
6 AYTAÇ GURME DANA SUCUK ve AYTAÇ ETLİ DANA SALAMı dilimleyin ve ızgarada pişirin.
7 Kumruların içerisine AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ve AYTAÇ GURME DANA SUCUK ları, biberleri içine yerleştirin. Kaşar peyniri dilimleri ve domates dilimleri ilave edin ve servis yapın.
|
|
Kumru Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
|
|