| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kumru | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113880 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2016 
1,471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 g un
 
1/2 paket kuru maya
 
1 adet yumurta
 
1/2 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
Aldığı kadar un
 
1 kase susam
 
İçi için;
 
125 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK
 
125 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM
 
100 g kaşar peyniri
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
 
1 Karıştırma kabının içine unu alın. Mayayı, tuzu ve tozşekeri ekleyin ve karıştırın.
 
2 Sütü, sıvıyağı ve alabildiği kadar suyu ekleyin. Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.
 
3 Hamurlara kumru şekli verin, üzerine süt sürerek bolca susama bulayın.
 
4 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra çıkartın ve 180 derecelik fırına koyarak pişirin.
 
5 İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin.
 
6 AYTAÇ GURME DANA SUCUK ve AYTAÇ ETLİ DANA SALAMı dilimleyin ve ızgarada pişirin.
 
7 Kumruların içerisine AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ve AYTAÇ GURME DANA SUCUK ları, biberleri içine yerleştirin. Kaşar peyniri dilimleri ve domates dilimleri ilave edin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kumru Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |