5 adet patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kaşar peyniri
 
1 kilo yufka
 
Soda
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
 
İlk adım olarak patatesleri haşlayın ve sonra ezerek bir kaba alın.
 
Ezilmiş patateslere rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. İyice karıştırın.
 
Yufka yapraklarını pizza dilimi gibi 4'e kesin.
 
Her yufka diliminin yarısına patatesli karışımdan koyun.
 
Yufka dilimini rulo şeklinde sarın ve gül böreği gibi dolayın.
 
Bütün yufkaları aynı şekilde doldurun.
 
Hazırladığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.
 
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
 
Bu nefis kumpir böreği tarifi, sıcacık ve lezzet dolu bir atıştırmalık veya kahvaltı seçeneği sunuyor.
 
 
 
  
 |