Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kulaklı Makarna (Abana Kastamonu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kulaklı Makarna (Abana Kastamonu)

pandemir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc150221
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2020
627 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

Hamuru için:
1 kg. Un
2 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
İçi için:
300 gr. Orta yağlı dana kıyma
2 Adet Kuru soğan
1 Cini (Diş) Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Üzeri için
250 gr. Tereyağı

Un, su ve tuz yoğrulur ve kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
İki pözüye bölünür ve yarım saat kadar dinlendirilir.
Oklavayla 1 mm inceliğinde açılır ve 4 cm2 büyüklüğünde kare şeklinde kesilir.
Soğan ve sarımsak küçük şekilde doğranır.
Et baharat ile birlikte yoğrulur. Küçük parçalar halinde hamurlara konur.
Üçgen şeklinde kapatılır ve suda 10 dakika kadar 2 taşım kaynayana kadar haşlanır.
Süzgeçten süzülür.
Ayrı bir tavada tereyağı yanıncaya kadar kızdırılır.
Makarna bir tepsiye alınır ve üzerine tereyağı dökülür.
İsteğe bağlı olarak yoğurtlu da tüketilebilir.

Not: Özel bir yemektir. Köylerde, özellikle devlet büyükleri misafir edildiğinde, "Kaymakam gelir, kulaklı yapalım" ya da "Şimdi bir kulaklı yapmak şart oldu" gibi sözler edilirdi. Eskiden kıyma et yoktu, bu nedenle satırla dövülen etten yapılırdı.







Kulaklı Makarna (Abana Kastamonu) Tarifleri Artvin Yemekleri



(1 adet Kulaklı Makarna (Abana Kastamonu) 3,358 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort