http://www.hurriyet.com.tr
600 gram köftelik kıyma
1 adet kuru soğan rendesi
3 çorba kaşığı galeta unu veya 2 dilim bayat ekmek içi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Patates püresi için:
2 adet orta boy patates
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
Karabiber
Tuz
Bezelyesi için:
500 gram taze bezelye (yoksa konserve)
3 su bardağı su
1 adet orta boy kuru soğan
Tuz
Köfte için tüm malzemeleri bir kaseye alın ve yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin.
Patatesleri 2 su bardağı suda haşladıktan sonra süzün. Tencereye alın. İçine tereyağı, süt, karabiber ve tuzu koyarak çatal yardımı ile ezerek pişirin. En son kaşar peynirini ekleyin ve karıştırın.
Bezelyeleri kaynayan suya atın, 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğuk suyun içine koyun. 10 dakika bekledikten sonra bezelyeleri süzün.
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve biraz yağda kavurun. Üzerine bezelyeleri ekleyip kavurmaya devam edin. En son tuzunu ekleyip kenara alın.
Köfteyi dolaptan alıp 8 parçaya bölerek huni şeklindeki metal kalıbı köfte ile sarın ve hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra kızartın. Kızaran köftelerin içinden huniyi çıkarın yarısına kadar bezelyeli içten doldurun. Patates püresini krema torbasına koyarak bezelyelerin üzerine sıkın. Kalan bezelyeyi servis tabağına alın üzerine köfteleri yerleştirerek servis edin.
|