| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kula Çiçeği (Sinop) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Kula Çiçeği (Sinop) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86742 Gönderme Tarihi: 13.Şub.2013
 2,082 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 1 kg un
 3-4 yemek kaşığı tereyağı
 Dövülmüş ceviz
 Keş
 Tuz
 
 Un, tuz ve sudan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Dinlenmeye bırakılır. Bezelere ayrılır. Oklava ile açılan yufka 3 cm kareler halinde kesilir. Karşılıklı iki uç birleştirilerek üçgen şekli verilir. Yanda kalan iki uç da arkada birleştirilerek kayık şekli verilir. Kaynamış tuzlu suda pişirilir. (Yapışmasın diye suya biraz sıvı yağ eklenir). Süzülüp üzerine dövülmüş ceviz ve keş karışımı serpilir. Kızgın tereyağı gezdirilir. Servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |