| 
 
| 
 
 
 | 
 
Küheylan Mantı | 
 
  | 
küheylan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99987 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2014 
1,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet hazır yufka
 
200 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Önce iç hazırlanır. Soğan rendelenir, kıyma, karabiber ve tuzla karıştırılır. İlk yufka serilir, yağın yarısı sürülür. Ortadan ikiye kesilir. Kesilen kısma, için dörtte biri uzunlamasına konur ve rulo yapılır. Bir parmak eninde kesilir. Kalan malzeme aynen hazırlanır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine tavuk suyu gezdirilir. Servis tabağına aktarılır ve sarımsaklı yoğurt konur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Küheylan Mantı Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |