| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuğular | 
 
  | 
Berrin37 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50885 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2010 
1,873 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr krem şanti
 
Pudra şekeri, elenmiş
 
Hamuru;
 
65 gr un
 
Bir tutam tuz
 
50 gr tereyağı ya da margarin
 
100 gr su
 
1 çay kaşığı şeker
 
2 yumurta
 
1 yumurta sarısı
 
 
Un ile tuzu eleyin. Parçalara kestiğiniz tereyağı ya da margarini su ve şekerle birlikte bir kaba koyup yavaş yavaş kaynatın. Ateşten indirip, hemen unu katın. Yumuşak bir top haline gelip, kabın kenarlarına bulaşmayacak duruma gelene dek karıştırıp, yumuşak bir top biçimine getirin. Gerekirse yine hafif ateşe koyabilirsiniz. Karışımın soğuması için 5 dakika bekleyin. Birer birer yumurtaları ekleyip, sonra da yumurta sarısını karıştırın. Karışım parlak ve düzgün bir görünüm alana dek çırpın.
 
Ucuna 1,5 cm düz uç takılmış krema torbasına çoğunu doldurun. Aralarında yayılması için yeterli boşluk bırakarak bir ya da iki yağlanmış tepsiye 20 parça halinde sıkın. Kalan hamuru ucuna 6 mm. genişliğinde uç taktığınız torbaya koyun. Yağlanmış tepsiye, kuğuların boyunlarını oluşturmak için 20 adet "S" biçiminde çubuk sıkın. Orta ısıdaki fırında yuvarlakları 25, "S" biçimlerini de 10-15 dakika pişirin. Sonra hepsini tepsilerden alarak soğumaya bırakın. Her yuvarlağı yanlamasına ikiye kesin. Üst parçaları kanat biçimine getirmek için ortadan ikiye bölün. Alt yuvarlağa krem şanti sıkın. Kanatları ve boyunları kuğu biçimi vererek yerleştirin. Servis yapmadan önce, üzerlerine elenmiş pudra şekeri serpiştirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuğular Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |