|
|
Kruvasan |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48820
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
2,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
350 gr Teremyağ
100 gr Bizim Mutfak Un
1 adet yumurta
250 gr ceviz
Hamuru için :
1 kilo Bizim Mutfak Un
15 gr taze maya
30 gr Tuz
2 adet yumurta
450 ml su
Bir kaseye Teremyağ ve Bizim Mutfak Un koyup kıvama gelinceye dek karıştırın. Bu karışımı hamurun içinde kullanacağız. Diğer bir kasede Bizim Mutfak Un, maya ve şekeri karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurta ve suyu ilave edip hamuru iyice yoğurun. Daha fazla su gerekirse ekleyin, tahta kaşıkla da karıştırabilirsiniz. Hamuru 20 dakika bekletin. Bekletilmiş hamuru açın. Açtığınız hamura ilk hazırladığınız karışımı ince tabaka halinde sürüp katlayın. Tekrar açın ve kalın ve tam bir dikdörtgen şekline getirdiğiniz hamuru üçe katlayın. Sonra üçgen parçalar şeklinde kesin. Yumurtanın sarısını üçgenlerin üzerine fırça yardımıyla sürün. Bir tutam şekerle dövdüğünüz cevizi üçgenlere serpiştirin, elinizle bastırarak hamurun içine girmesini sağlayın. Üçgenleri elinizle açarak, katlayın, hilal şeklinde kıvırarak önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. 200 º C fırında 15 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.08.2023
|
|
Kruvasan Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|