Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kroket Yapımının Püf Noktaları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kroket Yapımının Püf Noktaları

melda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56
Şehir: Acıbadem/İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc10329
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
8,068 defa indirildi / yazdırıldı




Kroketler, karışımında bulunan maddelere göre kahvaltıda yenebildiği gibi yemeklerde de ordövr ve ikinci yemek olarak veya kızarmış etlere, bonfilelere vb garnitür olarak servis yapılır. Bununla birlikte çeşitli biçimde değerlendirilebilen kroketlerin, mutlaka sıcak ve kıtır olarak yenilmesi gerekir. Pek çok gıda maddesiyle (tavuk, av hayvanları, mantar, enginar, jambon, dil, dana, kuzu, sakatat, vb) kroket yapmak mümkündür. Temel malzemeler her zaman aynıdır. Beşamel sos. Kroketler yuvarlak, baston, üçgen gibi çeşitli biçimlerde yapılabilir. Her zaman içine konacak maddenin yarısı beşamel sos olmalıdır. Bu orana uyarak çeşitli gıda maddelerinden kroket yapılabilir. Krokette dikkat edilecek önemli bir nokta da hazırlanacak kroketin önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, nihayet kurutulmuş ekmek tozuna bulanıp kızartılmasıdır. Kroketlerin kızartıldığı yağın da pek fazla kızgın olmaması gerekir. Yağın ısınmış olması yeterlidir. Böylece kroketin içi daha iyi pişer, kızgın yağa atılan kroketler çabuk kızaracağından, genellikle içleri pek iyi pişmez. Kroketler sofraya garnitür olarak çıkarılmamışsa birkaç dilim limon ve maydanozla servis yapılmalıdır. Evinizde artık yemek varsa ve bunlar sofraya çıkarılamayacak kadar azsa, bunları kroket yaparak değerlendirip sofranızı zenginleştirebilirsiniz.






Kroket Yapımının Püf Noktaları Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Kroket Yapımının Püf Noktaları 102,500 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort