Kısa URL: https://ml.md/lc73885
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012
2,119 defa indirildi / yazdırıldı
Tabanı için:
1 paket burçak bisküvi
1 fincan süt
Pudin İçin:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
50 gr tereyağı
Üzeri İçin:
1.5 su bardağı fındık krokan
Bisküvileri elimizle yada mutfak robotunda parçalayalım. 1 fincan sütle ıslatarak kelepçeli kalıbımızın tabanına döşeyelim. Diğer tarafta tencereye aldığımız puding malzemelerimizi (tereyağı hariç) karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. İnmesine yakın arzu edersiniz tereyağını da ekleyelim ve kabuklanmaması için karıştırarak soğutalım. Bisküvileri sütle ıslattığımız için pudingimizi ılıdıktan sonra üzerine yayalım. Ufalanmış fındık krokanı pudingimizin üzerine serperek süsleyelim. Dolapta 2-3 saat dinlendirelim.