| 
 
| 
 
 
 | 
 
Krokanlı Parfe | 
 
  | 
Lale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3696 
Gönderme Tarihi: 12.May.2006 
2,532 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet Yumurta Akı
 
7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
 
400 gram Kremşanti
 
100 gram Fındıklı Krokan
 
300 gram Böğürtlen
 
6 adet Kokteyl Kiraz
 
2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış Çam Fıstığı
 
100 gram Vişne
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Yumurta akını, sana margarini ve 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin. Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin. Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.  Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin.  Kokteyli kirazı ve çam fıstığı ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Krokanlı Parfe Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |