| 
 
| 
 
 
 | 
 
Krokanlı Krep | 
 
  | 
uras 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2013 
Mesajlar: 38 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92123 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2013 
1,630 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Krep hamuru için:
 
2 tane yumurta
 
Yarım bardak un
 
1 çay bardağı süt
 
2 kaşık toz şeker
 
2 kaşık krema
 
Yeterince margarin
 
İçi dolgusu için:
 
2 kaşık kaysı marmeladı
 
2 kaşık labne peynir
 
1 kaşık bal
 
1 bardak fındık
 
4 kaşık şeker
 
2 kaşık su
 
1 bardak kaju
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
 
Öncelikle krep için un, süt, yumurta, 2 çorba kaşığı tozşeker ve krema yı çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı çok az margarinle yağlayın. Krep hamurundan bir kepçe alıp, tavaya koyun. İki tarafını da pişirin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Pişen kreplerin içine marmelat ve labne peynir i sürün. Rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Servis tabağının ortasına bal ı dökün. Üzerine krep dilimlerini yerleştirin. Bir tavanın içine şekeri koyup, eriyince suyu ilave edin. Karamelleşen karışıma fındıkları kajuları cevizleri atın. Daha sonra fındıkları yağlı kağıt üzerine alın. Katılaşmadan şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Pudraşekeri serpip servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Krokanlı Krep Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |