| 
 
| 
 
 
 | 
 
Krepte Balık | 
 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57903 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2010 
2,475 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gr. Ayıklanmış ve Pişmiş Beyaz etli Blık
 
4 Dilim Konserve Ananas
 
Soya Sosu
 
1 Yumurta
 
1 Su Bardağı Un
 
1 Su Bardağı Süt
 
Zeytinyağı
 
Tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Un, süt ve yumurtayı 1 çorba kaşığı soya sosu ve 1.5 çorbakaşığı erimiş tereyağı ile bir kaba koyun. Telle çırpın. Eğer bulamaç çok koyu olursa, biraz sütle inceltin. Tel süzgeçten süzüp temiz bir kaba aktarın. Ağzını kapatıp serin bir yerde 30 dakika dinlendirin.
 
20 gr.(1.5 çorba kaşığı) tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Balıkları ve konserve suyu süzülüp doğranmış ananasları ekleyip 2 dakika kadar çevirin. 2 Çorba kaşığı soya sosunu karabiberi ekleyip karıştırın ve karıştırmaya devam ederek 2 dakika kadar pişirin. Çapı 16 cm olan bir tavayı yağlayıp kızdırın.
 
Krep hamurunu dinlendirdiğiniz serin yerden alın, telle tekrar yarım dakika kadar karıştırın. Sonra karışımdan bir kepçe alın, ceviz büyüklüğünde tereyağı erittiğiniz tavada krep haline getirin. Onu çıkarıp ikinci bir kepçe karışımı daha krep yapın. Bu şekilde elinizdeki karışım bitene kadar devam edin. Sonra da balıklı malzemeyi kreplere paylaştırın, ikiye katlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek 10 dakika kadar 190 derecelik fırında tutun. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Krepte Balık Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |