| 
 
| 
 
 
 | 
 
Krepli Seyran Kebabı | 
 
  | 
erik çekirdeği 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2015 
Mesajlar: 39 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111140 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2015 
1,795 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
 
2 Baş Soğan
 
4 Diş Sarmısak
 
2 adet Domates
 
3 adet Sivribiber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
4 Dilim Taze Kaşar
 
1 yemek kaşığı Salça
 
2/3 Su Bardağı süt
 
5 Çorba Kaşığı un
 
1 adet Yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.
 
Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin.
 
Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
 
Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Krepli Seyran Kebabı Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |