| 
 
| 
 
 
 | 
 
Krep Greten | 
 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2526 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2006 
3,667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
150 gr un
 
250 gr süt
 
2 adet yumurta
 
Az tereyağı
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Harcı için:
 
2 kaşık un
 
1/2 lt süt
 
100 gr tereyağı
 
3 dilim pişmiş salam
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
125 gr taze kaşar
 
1 kaşık çiğ krema
 
Pul biber
 
 
Unu çukur bir kaba boşaltın, yarım çay kaşığı tuz ekin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sütün tamamını ve yumurtaları ekleyin. 2 kaşık zeytinyağı ve 30 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave edin. Yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın ancak az zamanınız varsa dinlenme çok da şart değil. Tavayı tereyağı iel yağlayın, sıvı haldeki krep hamurundan iki kaşık dökün. Krebin her iki tarafını da parçalanmamasına dikkat ederek pişirin.  Bu şekilde diğer krepleri de hazırlayın. Sıcak kalmalarına dikkat edin. 50 gr teretağı, süt ve un ile beşamel sos hazırlayın. Pişritkten sonra ateşten alın ve çiğ kremayı, çırpılmış iki yumurta sarısını ekleyin. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini, ince dilimlenmiş salamı, birer ruram pul biber ve tuzu ekleyin. Her krebin içine bu sosdan bir çorba kaşığı koyun ve kaşıkla iyice yayın. Krepleri yuvarlayın. Isıya dayanıklı cam tepsiye dizin. Üstlerini kızartmak için fırında 2-3 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Krep Greten Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |