| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kremelı Morina | 
 
  | 
huri cihan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2012 
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72556 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2012 
1,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 KG MORİNA DİLİMLERİ
 
1/3 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
 
YARIM SU BARDAĞI SÜT
 
100 GR MANTAR KONSERVESİ
 
3 ARPACIK SOĞANI
 
4 YUMURTA SARISI
 
1 TATLI KAŞIĞI KÖRİ
 
1 LİMON
 
1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞI)
 
TUZ
 
KARABİBER
 
1 SU BARDAĞI (SİLME) KREMA
 
 
İçine garni demeti konmuş ve üzeri örtülecek kadar su koyarak morina dilimlerini pişirin. Sonra ayıklayıp, sıcak kalabilecekleri bir yere alın. Pişirme suyunu da süzüp bir tarafa koyun.
 
Arpacık soğanlarını zeytinyağında hafif şeffaflaşana dek pişirin. Mantarları mikserde geçirip püre yapın ve bu püreyi de soğanlara katın. Karıştırırken içine sıcak sütü, morina pişirme suyunu ve yumurta sarılarını katın.
 
Tuzunu biberini ayarlayın, köri ve limon suyunu da ekleyin. 10 dakika sürekli karıştırarak pişirin ve bu sürenin sonunda kremayı da içine katın. Bu karışımı sıcakta bekleyen balık dilimlerinin üzerine dökün.
 
Hepsini sıcak fırında 10-20 dakika pişirin ve hemen servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kremelı Morina Tarifleri Zargana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |