| 
 | 
| Kremalı Vişneli Islak Kek | 
|  | hicran selin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.07.2016
 Mesajlar: 29
 Şehir: Afyonkarahisar
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118700 Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2016
 5,453 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Derya Güneş
 
 4 adet yumurta
 2 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı kadar un
 2 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 3 su bardağı vişne nektarı (vişne suyu da olabilir)
 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 Krema malzemeleri:
 1 kutu krem şanti (2 poşet)
 2 su bardağı süt
 1 yemek kaşığı margarin
 1 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. 2 su bardağı vişne nektarını kekimizi ıslatmak için ayırıp diğer kek malzemelerini ekliyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz. Orta boy kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayıp kek karışımını döküyoruz. 180 derecede fırında pişiriyoruz. Kreması için 2 su bardağı süt ile krem şantiyi mikserle çırpıyoruz. Pudra şekeri ve margarini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Kekimiz pişip ılındıktan sonra 3 kat parçaya ayırıyoruz. Her katını vişne nektarı ile ıslatıyoruz. Kremamızı katların arasına ve üzerine yayıyoruz. 1 gece buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |