Posta Gazetesi
3 adet yufka
300 gr. tavuk kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı fesleğen
Tuz
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı krema
Üzeri için:
Galeta unu
Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve küp doğranmış soğanları pembeleştirin. Tavuk etlerini ilave edin ve suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Maydanozu ve baharatları ilave edin. Soğumaya bırakın. Ayrı bir kasede, yoğurt, krema ve yumurtayı çırpın. Yufkaların üzerine krema karışımını sürün, tavuklu harcı paylaştırın ve her yufkayı ayrı ayrı rulo şeklinde sarın. Üzerine kalan karışımdan sürün, galeta unu serperek 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
|