250 gr (1 su bardağı) krema
125 gr (1/2 su bardağmdan biraz fazla) süt
1 fiske tuz
Krema ve sütü, orta boy bir kaseye koyunuz. Kaseyi, yarısına kadar kırılmış buz doldurulmuş daha büyük kaseye ya da tencereye oturtup, krema ve sütü karıştırınız. Karışımı 30 dakika soğumaya bırakınız. Kaseye tuzu katıp, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla karışımı sertleşmeden kremamsı olana kadar çırpınız.
Bir tülbenti kaynar suya batırıp, soğuk suda sıkarak bir kasenin üstüne koyulmuş süzgecin içine yayınız. Krema ve süt karışımını süzgeçe boşaltıp, soğuk bir yerde 12 saat kremalı peynir hazır olana kadar bekletiniz. Kremalı peyniri servis tabağına koyup, servis ediniz.
Not: Hazırlanması biraz uzun süren kremalı peyniri, şeker serperek ve meyve ile çok lezzetli bir tatlı olarak ya da biraz kıyılmış yeşil soğanla sandviç içi olarak kullanabilirsiniz.
|