| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kremalı Mezgit | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62907 
Gönderme Tarihi: 01.May.2011 
2,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg mezit balığı filetosu (derisi soyulmuş)
 
60 gr (4 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
60 gr (1/2 su bardağı) un
 
250 gr (1 su bardağı) krema
 
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
 
 
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip,ısıtınız. Büyük ve yayvan bir kabı 2 katlı kaşığı yağla yağlayıp bir kenara bırakınız.
 
Balık filetolarının her iki yanlarını tuz ve biberleyip, una bulayınız.
 
Büyük boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritip balıkların her 2 yanlarını 4-5 dakika nar gibi olana kadar kızartınız. Kremayı katıp devamlı karıştırarak 2 dakika pişiriniz.
 
Tavayı ateşten alıp, balık-krema karışımını yağladığınız kaba yavaşça aktarıp üstüne kırmızıbiberi serperek kabı fırına veriniz. Balığı 20-30 dakika, çatal kolayca batana kadar pişiriniz. Kabı fırından çıkarıp, kremalı mezit yemeğinizi servis ediniz.
 
 
Not: Kolay hazırlanan bir yemek olan kremalı meziti, haşlanmış taze patates ve bezelye ile servis edebilir siniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kremalı Mezgit Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |