| 
 
| 
 
 
 | 
 
KREMALI MEYVE | 
 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2508 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006 
2,873 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
200 gr soyulmuş badem
 
1/5 su bardağı süt
 
1/5 su bardağı toz şeker
 
3 çorba kaşığı tereyağı (yada margarin)
 
10 adet kayısı
 
7 adet armut
 
1/5 su bardağı çiğ krema
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
 
8 Kişilik 
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Kaynamış suda birkaç dakika beklettiğiniz bademleri süzüp soyun.
 
Ince şeritler halinde doğradıktan sonra badem yağıyla yağlanmış bir fırın tepsisinde kızartın.
 
Kayısı ve armutları zar şeklinde doğrayın. Sonra bir kapta erittiğiniz tereyağı ya da margarine, nişastayı ilave edip karıştırın. Krema ile sütü bir kerede boşaltın. Karıştırmaya devam ederek şekeri  ve 50 gr bademi katıp ve 3-4 dakika kadar kaynatın.
 
Hazırlanan kremayı büyük ve derince bir kaseye boşaltın. Sonra meyveleri üste koyun ve kalan bademlerle üstünü kaplayın.
 
Servis etmeden önce içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak tatlıyı biraz ısıtın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KREMALI MEYVE Tarifleri Çilek Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |