600 gr. derili somon flatosu
 
300 gr. kabak
 
1 çay kaşığı doğranmış maydanoz
 
2,5 çorba kaşığı tereyağı
 
100 gr yeşil mercimek
 
2 su bardağı tavuk suyu
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
150 gr. krema
 
2 çorba kaşığı soya sosu
 
2 çorba kaşığı sirke
 
Zeytinyağı
 
Defne yaprağı 
 
kekik
 
 
Mercimeği, havucu, soğanı, kekiği ve defne yaprağını biraz tuz ilave ederek tavuk suyunda pişiriniz. Kabakları yatay şeklinde ince ince doğrayınız. Dörde bölünmüş somon filatolarını derileri alta gelecek şekilde zeytinyağında kısa süre kızartınız ve ters çevirerek bir kenara bırakınız. Mercimekleri süzüp, bir tavada krema balsamik sirke ve soya sosu ile birlikte 5 dakika kadar pişiriniz. Kabakları tereyağında sarımsak ve maydanozla birlikte kızartınız, bir tabağa önce kabağı daha sonra da somonu ısıtıp üzerine yerleştiriniz ve etrafına da sosu ilave ediniz.
 
 
(Swissotel Başahçısı; Rudolf Van Nunen)
  
 |