Kısa URL: https://ml.md/lc182544
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2025
71 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı tereyağı
400 gram mantar ince doğranmış
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
4 su bardağı tavuk suyu
1-1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Krema
Ocağın üstüne aldığımız tencerenin içine 2 yemek kaşığı tereyağı ve mantarları alarak soteleyin. Sotelerken sarımsağı da ekleyin. Ardından 2 yemek kaşığı un ilave edin. Üstüne 4 bardak kadar tavuk suyunu ekleyin.
Yaklaşık 1-1,5 buçuk su bardağı su ekledikten sonra tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Daha sonra kapağını kapattıktan sonra orta ateşte kendi haline bırakın. Hafif kaynamaya başladıktan sonra kremasını ilave edin. En son ince ince doğradığınız dereotunu da koyduktan sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc182798
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2025
26 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr mantar (doğranmış)
1 adet soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 litre tavuk suyu veya su
1 çay bardağı krema
Tuz ve karabiber
Yarım çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
İlk olarak tereyağını ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
Sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
Doğranmış mantarları ilave edin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Tavuk suyu veya suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra tuz, karabiber ve kekik ilave edin.
Çorbayı kaynattıktan sonra altını kısın ve 10-15 dakika pişirin.
Ocaktan alın, bir el blenderı ile çorbayı pürüzsüz hale getirin.
Son olarak kremayı ekleyin ve karıştırın. Birkaç dakika daha kaynatın, ardından sıcak servis edin.