| 
 
 
 | 
Kremalı Körili Mantar Çorbası | 
  | 
amele 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2016 
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139988 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2019 
882 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Haliç Üniversitesi
 
 
Un 2 yemek kaşığı 20 gram
 
Tereyağı 2 yemek kaşığı 20 gram
 
Köri 2 çay kaşığı 4 gram
 
Su 5 bardak 1 litre
 
Mantar 1 paket 200 gram
 
Sıvıyağ 1 yemek kaşığı 5 gram
 
Sebze Çeşni 1 çay kaşığı 2 gram
 
Soya Sosu 1 tatlı kaşığı 4 gram
 
Krema 1 su bardağı 200 ml
 
Et Suyu 1 su bardağı 200 ml
 
Dereotu 2 dal
 
Tuz 2 çay kaşığı 2 gram
 
 
Un ile tereyağını kavurunuz. Köriyi ilave ediniz. Unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediniz.
 
6 bardak suyu 1 su bardağı et suyu olacak şekilde ilave ediniz.
 
Suyu kaynamaya bırakınız. Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyunuz.
 
Küçük küçük doğradığınız mantarları ilave ediniz ve kavurunuz.
 
Hafif haşladıktan sonra soya sosunu ilave ediniz. Mantarları haşladıktan emin olduktan sonra suyunu süzdürünüz.
 
Ardından kaynayan suyun altını kısıp kremayı ilave ediniz.
 
Çorbayı bağlamaya bırakınız. Çorba bağlandıktan sonra sotelediğiniz mantarları çorbaya ilave ediniz.
 
Servise sunmadan önce ince ince kıydığınız dereotlarıyla servise sununuz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |