Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > KREMALI KESTANE EZMESİ (1 adet - 103,216 defa bakıldı)

KREMALI KESTANE EZMESİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KREMALI KESTANE EZMESİ

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11516
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2007
3,877 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo kestane,
100 gram krema,
100 gram toz şekeri,
1/2 bardak süt,
1 defne yaprağı,
1 çorba kaşığı
tuz

Yapımı: Kestaneleri iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koymalı. Üzerlerini örtecek kadar tuzlu ve soğuk su koyduktan sonra defne yaprağını da katmalı ve kabı ateşe oturtmalı. Kestaneleri yarım saat kadar haşladıktan sonra tencereden alıp kabuklarını ve zar gibi ince iç kabuklarını ayıklamalı. Sonra bu kestaneleri makineden geçirerek püre durumuna getirmeli. Kestane pürelerini bir kâseye koymalı. Bunların üstüne toz şekerini serpmeli ve sıcak olarak sütü döktükten sonra iyice karıştırarak karışımı birbirine iyice yedirip suluca bir macun elde etmeli. Kâseyi içinde kaynar su bulunan ateş üzerindeki bir başka tencerenin içine oturtmalı ve tahta bir kaşıkla karıştırarak macunu koyulaştırıncaya kadar benmaride pişirmeli. Kestane püresi koyulaşınca kâseyi benmariden alıp karışımı küçük kâselere bölmeli ve bunları buzdolabına kaldırmalı. Servis vakti gelince kremayı çırparak köpürtmeli (fazla çırpıp tereyağı haline getirmemeye dikkat etmeli) ve sıkma torbasına koyup kâselerdeki kestane ezmesinin üstüne süsler yaparak yaymalı, öylece servis yapmalı.






KREMALI KESTANE EZMESİ Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(1 adet KREMALI KESTANE EZMESİ 103,216 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort