| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kremalı Ispanak Sosu | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47986 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2010 
2,441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
2 çorba kaşığı Teremyağ
 
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
 
1 + 1/2 su bardağı süt
 
1 su bardağı krema
 
500 gr ıspanak
 
100 gr kaşar peyniri
 
50 gr rokfor peyniri
 
1 tutam zencefil
 
 
Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Teflon bir tavada suyunu salıp çekene dek kavurun. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Teremyağı orta boy bir tencerede eritip unu kavurun. Azar azar süt ekleyerek beşamel kıvamına gelene dek birkaç taşım kaynatın. En son krema, zencefil ve rendelenmiş peynirleri ekleyin. Ocaktan alıp kavrulmuş ıspanaklar ile birlikte blenderla püre haline gelinceye kadar karıştırın. Izgara etin yanında sunmadan önce, sos tenceresinde tekrar ısıtıp sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kremalı Ispanak Sosu Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |