| 
 
 2 adet yumurta
 1 çay bardağı şeker
 Yarım su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvıyağ
 1 yemek kaşığı haşhaş
 1 su bardağı un
 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
 Yarım paket kabartma tozu
 Yarım paket vanilya
 Yarım paket krema
 1 su bardağı süt
 
 Bir kabın içine yumurta ve sütü koyun çırpın.
 Ardından karışıma sıvıyağını ekleyin.
 Yumurta tamamen karışınca içine şekeri, vanilyayı ve kabartma tozu ekleyin.
 Azar azar unu ekleyerek karıştırın.
 En son haşhaşları ekledikten sonra bir kek kalıbını yağlayın.
 Karışımı içine boşaltın.
 170 derecelik fırına verin.
 20 - 30 dakika sonra çıkartın.
 Bir kabın içinde krema ve sütü karıştırın.
 Ardından kekin üzerine boşaltın.
 
 
  
 
 |