| 
 
| 
 
 
 | 
 
KREMALI FÜME MEZGİT | 
 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73830 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2012 
2,554 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg. füme mezgit balığı
 
1/2 bardak su
 
50 gr. tereyağı
 
50 gr. un
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı hardal
 
Kırmızı toz biber
 
400 gr. süt
 
4 yumurta
 
25 gr. jelatin tozu
 
5 çorba kaşığı su
 
125 gr. çiğ krema
 
Süslemek için:
 
Salatalık
 
 
1,5 litrelik pasta tenceresini hafif yağlayın. Balığı su ile birlikte bir tencereye koyup yavaş ateşte 15 dakika haşlayın. Derisini ve kılçığını ayıklayın. Balığı çatalla ezin. Ayrı bir tencereye yağı koyun ve unu ilave edip kavurun. Şeker, hardal ve kırmızı biberi de ilave edin. Ocaktan alıp süte katın ve yoğunlaşana kadar karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarılarını soğumaya bıraktığınız süt sosuna katıp çarpın. Jelatini suda eritin ve karışıma dökün. Balıkları bu sos karışımına batırın. Gerekli tuzunu koyun. Yumurta aklarını da iyice çırpın. Dövülmüş krema ile birlikte metal bir kaşıkla balık sosuna katın. Pasta tenceresinin içine düzgünce dökün ve buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce servis tabağına alın ve salatalık dilimleri ile süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KREMALI FÜME MEZGİT Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |