Malzemeler:
2 çay kaşığı kişniş tohumu
2 çay kaşığı kimyon tohumu
195 gr. haşlanmış kuru fasulye
2 yemek kaşığı doğranmış soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı doğranmış nane
1 bardak krema
1 yemek kaşığı labne
2 adet limonun kabuğu
Hazırlanışı:
100 gr. nohudu akşamdan ıslatın. Kişniş ve kimyon tohumunu tavada kavurun, soğuduktan sonra robotta toz olana kadar çekin. Nohudu, fasulyeyi, soğanı, sarımsağı, maydanoz, nane ve baharatları robota koyup püre olana kadar iyice çekin. Elinizle karışımın üzerini düz yuvarlaklar haline getirin. Krema ve labneyi çırpın, içine limon kabuğunu karıştırın ve küçük çukur bir kâseye alın. Derin yağda falafelleri kızartın. Uzun çöp şişlere geçirerek, yanında limon kabuklu labneli krema kâsesiyle servis edin.
ML® Felafil için tıklayın
|