| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kremalı Çıtır Somon | 
 
  | 
Nesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2010 
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72585 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012 
2,203 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 dilim somon balığı
 
1 su bardağı çiğ krema
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
Yarım demet dereotu
 
 
Tepsiye soman balığı dilimlerini yerleştirin. Üzerine çiğ krema ile tereyağını gezdirip, tuz ve karabiber serpin. Bu şekilde 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada sosunu yapmak için tavada tereyağını eritip üzerine unu ekleyin ve 3 dakika kavurun. Sütü üzerine döküp koyulaşıncaya kadar pişirin. Dereotunu ice kıyıp üzerine serin. Bu sosu tuz, karabiberle tatlandırın. İstenirse içine rendelenmiş kaşar peynir ekleyip daha farklı bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Fırında kızaran balıkları çıkartıp sosla birlikte servis tabağına aktarın ve sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kremalı Çıtır Somon Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |