Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
Filetodan kesilmiş 4 dilim süt danası eti (1 kilo kadar),
1/4 litre krema,
50 gram sadeyağ,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı dövülmemiş karabiber,
yeteri kadar tuz.
Yapımı: Karabiberleri havanda hafifçe kırarak dövün. Beri yanda et dilimlerini birer parmak kalınlığına gelinceye kadar döverek inceltin. Etin her iki yanına karabirerleri bastırarak sürün.
Sonra içinde üç kaşık zeytinyağı bulunan tavayı kuvvetli bir ateşe koyun. Yağ kızınca et dilimlerini oturtun. Önce bir yüzlerini, sonra öbör yüzlerini nar gibi kızarıncaya kadar kızartın. Etler pişince bunları sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirin.
Tavayı gene ateşe oturtun. İçindeki yağ kızmaya başlarken içine kremayı dökün. Salçayı kaynatarak koyulaştırın. Sonra bunu bonfilelerin üstüne dökün ve tabağın çevresini sote edilmiş patatesle süsleyerek servis yapın.
|